Переписуючись у месенджері, користувачі обробляють тисячі повідомлень, тому виникає потреба зрозуміти, як видалити чат у «Ватсапі». Листування варто періодично прибирати з міркувань безпеки та порядку. Процедуру можна здійснити на різних операційних системах.
Інструкція, як видалити чат у WhatsApp на мобільному пристрої
Завдяки видаленню інформації прискорюється робота системи, користувач позбавляється файлів, які більше не потрібні. Під час видалення листування важливо поставити галочку на пункті «Видалити медіафайли». Таким чином дані будуть видалені з кореневої папки.
Месенджер «Ватсап» у власників телефонів той самий, але є деякі відмінності в роботі з різними операційними системами. Прибирати можна як групові, так і індивідуальні бесіди.
На iPhone
Для видалення одного або кількох повідомлень необхідно:
- Відкрити листування.
- Тривалим натисканням на вибране повідомлення викликати додаткове меню.
- Натиснути на значок стрілки, спрямованої вправо, щоб викликати меню повідомлення.
- Активувати опцію видалення.
- Підтвердити дію.
Процес видалення чату аналогічний видаленню особистого листування.
Аналогічно можна прибрати кілька фраз, виділивши їх по черзі. Підтвердження дій виконується натисканням кнопки «сміттєва урна» зліва внизу вікна користувача.
Система дозволяє позбутися повідомлень лише у користувача, який проводить процедуру. У співрозмовника збережеться історія.
Для повного вилучення діалогу слід:
- Перейти до «Чати».
- Свайпнути по спільноті справа наліво, викликавши додаткове меню.
- Натиснути на кнопки «Ще» та «Видалити».
- Підтвердити процедуру, дочекатися її завершення.
Діалог буде видалено системою. Так чистять одразу кілька листувань, але є й інший спосіб.
Для видалення всіх розмов потрібно:
- Ввести логін та пароль для авторизації.
- Натиснути на шестерню праворуч внизу вікна користувача.
- Перегорнути сторінку до «Чати».
- Використати опцію “Видалити все”.
- Ввести номер телефону, прив’язаний до облікового запису.
- Підтвердити дію.
Тепер приватних чи групових розмов у користувача не залишиться.
На Android
Щоб прибрати окреме повідомлення, потрібно:
- Зайти в листування з людиною та знайти потрібне повідомлення.
- Тривалим натисканням виділити фразу, автоматично відкривши список дій вгорі власного вікна.
- Активувати кнопку “сміттєвої урни”.
- Підтвердити наміри.
У розмові з’явиться повідомлення про те, скільки повідомлень видалено. Аналогічно можна прибирати листи, голосові повідомлення та інші медіафайли.
Після видалення чату зникне вся історія листування.
Для повного видалення діалогу потрібно:
- Перейти до «Чати».
- Погортати до потрібного діалогу.
- Тапнути за листуванням, активувати вертикальну багатокрапку праворуч угорі вікна користувача.
- У меню натиснути «Ще» та «Очистити чат».
- Підтвердити дію.
- Прибрати за бажанням медіафайли, збережені раніше.
- Тривалим натисканням виділити необхідний діалог.
- Вгорі активувати кнопку “сміттєвої урни”.
- Підтвердити наміри.
Для очищення всіх бесід у «Ватсапі» потрібно:
- Натиснути на 3 вертикальні точки праворуч у верхній частині вікна користувача. Далі з’явиться список, що випадає.
- Вибрати “Налаштування”, потім “Чати”, у новому вікні натиснути на “Історія …”.
- Тапнути по «Видалити всі чати».
- Підтвердити дію.
У програмі більше не відображатимуться листування з контактами.
Дії з комп’ютера
Щоб видалити чат, використовуючи комп’ютер, слід виконати:
- Авторизацію в системі через телефон.
- Пошук листування у вікні ліворуч.
- Виклик меню натисканням об’єкта.
- Активацію “Видалити”.
- Підтвердження дій.
Завдяки синхронізації інформації між комп’ютером та смартфоном листування видаляться і в месенджері на телефоні.
Для ліквідації групового чату у WhatsApp потрібно вийти з групи, а потім:
- У «Чати» провести ліворуч за груповою розмовою, яку слід прибрати.
- Натиснути “Ще” та “Вийти з групи”.
Що побачить співрозмовник, якщо очистити листування в обох
Якщо одна людина очистила листування з іншим користувачем, система не проінформує останнього. Людина не замислюватиметься, що це могло б означати. Видалення залишиться непоміченим.
Якщо людина напише знову, все повториться спочатку. Перелік спільнот буде поповнено. Щоб ця особа не забирала час, її заносять до чорного списку.
Перед тим як видалити бесіду у «Ватсапі», варто добре подумати, оскільки увійти до неї знову можна буде лише за згодою адміністратора.







