Що таке статус у Ватсапі: як поставити або поміняти

Для створення активного та красивого профілю в мережі потрібно знати, що таке статус у «Ватсапі» та як його встановити. Така функція в месенджері виникла недавно, але вже використовується багатьма користувачами цієї платформи.

Статус у WhatsApp і як ним користуватися

Статус у WhatsApp має 2 значення. Перше – це текст під аватаркою, що описує настрій, що розповідає про життя, дає інші відомості про його автора іншим користувачам програми. Друге – історія, яка тримається 24 години з моменту її публікації, це можуть бути фото та відео, посилання та реклама, малюнки та ін. Аналог такої функції є у соціальних мережах «ВКонтакті» та «Інстаграм», однак у них закріпити таку посаду можна надовго.

Встановлення текстового статусу

Розповісти щось або повідомити якусь інформацію абонентам месенджера легко за допомогою напису у профілі.

Щоб поставити коротку текстову інформацію на сторінку «Ватсапа», потрібно:

  1. Пройти авторизацію.
  2. Перейти у вкладку «Статус» у верхній частині екрана (на Айфоні це круглий значок зліва внизу дисплея).
  3. Натиснути на олівець, вставити чи надрукувати інформацію для аудиторії.
  4. Натисніть «Опублікувати» (стрілка).

Тут працює опція зміни кольору, шрифту і додавання смайликів, пропонована сервісом до відправки матеріалу в мережу, з нею просто перетворити і прикрасити написане.

Що таке статус у Ватсапі: як поставити або поміняти, додавання декількох фото та закріплення надовго, зміна відомостей у налаштуваннях

Статус можна додавати у вигляді тексту, фото чи навіть відео.

Як зробити фото чи відео статус

Для розміщення в історії одного або декількох фото, а також відео варто скористатися посібником, описаним вище. Однак тут, замість значка олівця, потрібно натиснути на картинку фотоапарата. Після чого відкриється камера, і записати матеріал можна буде відразу ж або, натиснувши квадратну кнопку внизу екрана (на Андроїді – потягнувши рядок зі знімками вгору), вибрати існуючий файл з галереї. Далі сервіс знову запропонує користувачеві застосувати редактор та викласти знімок чи ролик у месенджер.

Налаштування статусу

Дізнавшись, що таке статус у Ватсапі і як його опублікувати, слід навчитися використовувати його опції. Спочатку потрібно перейти у вкладку “Налаштування” з меню історії. Тут система запропонує змінити захисні дані посту. Вибирати можна з трьох варіантів:

  1. “Мої контакти” – поділитися з усіма друзями.
  2. “Всі, крім” – заборонити окремим людям дивитися контент.
  3. “Поділитися з”.

Зміни конфіденційності не поширюватимуться на вже надіслані публікації.

Функція “Поділитися”

Функція “Поділитися” передбачає дозвіл на перегляд постів лише одному або декільком вибраним контактам. Натиснувши на цю вкладку, відкриється вікно, що містить телефонну книгу смартфона (тільки авторизованих користувачів «Ватсапа»), а напроти кожного з них буде порожнє вікно. Якщо натиснути на нього, з’явиться синя галочка, що означає, що людині дозволено доступ до публікацій.

Що таке статус у Ватсапі: як поставити або поміняти, додавання декількох фото та закріплення надовго, зміна відомостей у налаштуваннях

Користувачам доступні установки приватності статусу.

Перевірка частоти переглядів

Алгоритм процесів вивчення списку переглядів контенту майже однаковий всім гаджетів з різними операційними системами.

Для відкриття списку глядачів історії слідує:

  1. Зайти до месенджера.
  2. Клацніть на вкладку «Мій статус».
  3. Змахнути пальцем вгору (напроти кожного посту буде відображено список людей, які побачили публікацію).

Щоб отримувати сповіщення про перегляд постійно в автоматичному режимі, потрібно увійти в налаштування та змінити параметри розділу «Приватність».

Перегляд чужих статусів у «Ватсапі»

Будь-який користувач “Ватсапа” бачить, хто відкривав його історію. Проте залишитись непоміченим все-таки можливо. Для цього варто лише увімкнути режим секретності.

Покрокові дії щодо активації стану «Інкогніто»:

  1. Вхід до «Налаштування».
  2. Виберіть вкладку «Приватність облікового запису».
  3. Зняття галочки навпроти рядка «Звіт про прочитання».

Тепер жоден контакт не побачить, що ви були глядачем його посади. Однак у цьому режимі є 1 недолік – при включеній секретці не можна вивчити кількість та повний список користувачів, які дивилися ваші публікації. Надіслати історію другові – легко за допомогою кнопки «Переслати».

Огляд

nBook
Додати коментар