Як вийти з облікового запису Ватсап: відв'язати обліковий запис, не видаляючи профіль на андроїд-телефонах, айфонах та веб версії на комп'ютері

Перш ніж вийти з облікового запису у «Ватсапі», виключіть зовнішній доступ до месенджера. Тільки в цьому випадку обліковий запис залишиться неактивним, а в статусі з'явиться дата останнього входу. Для відв'язування облікового запису без його видалення можна скористатися 3 способами. Який з них підійде для смартфона або ПК, залежить від обставин та пріоритетів користувача.

Чому іноді треба вийти зі свого облікового запису в WhatsApp

Якщо ви цікавитеся, як вийти з облікового запису в «Ватсапі» зі збереженням даних, але не знайшли кнопки виходу в інтерфейсі, пам'ятайте, що виконати скидання облікового запису без видалення облікового запису не вийде.

У налаштуваннях месенджера для цього передбачено деактивацію за номером, яка і не потрібна. Необхідно зберегти профіль на старому номері без втрати даних, але без можливості доступу до нього на підключеному пристрої. Додаткові параметри можуть виявитися марними.

Ситуація:

  1. Заходжу до облікового запису з чужого комп'ютера. Щоб припинити непомітний доступ до чату, відв'язую ПК від сесії на телефоні. Авторизація заблокована.
  2. Видаляю резервну копію з усіма листуваннями та «зношу» Google Drive. Щоб зберегти чати для перегляду, я не очищаю мобільний WhatsApp.
  3. Використовую WA тимчасово для ділових переговорів, у відрядженнях і т.д. Щоб не привертати увагу можливих контактів, створюю «невидимий» профіль (офлайн). Вимикаю повідомлення. Зупиняю завантаження за допомогою «Диспетчера програм».
  4. Переслідую особисті цілі, уникаю спілкування. Блокую абонентів, щоб не розсилали спам. Деактивую всі повідомлення, звіти про доставку та статус «В мережі». Деактивую аккаунт на час. Використовуйте функції «Зупинити» або «Завантажити».
  5. Коли створено 2 сеанси на “андроїді” або “айфоні” за допомогою емулюючих програм на ПК або WA відкритий на 2 смартфонах, наприклад на старому і недавно придбаному, видаляю сесію, якою не користуюся, щоб деактивувати “облік”. Попередньо зберігаю резервну копію.

Якщо ситуації аналогічні та відв'язати обліковий запис потрібно зараз, скористайтесь інструкціями, наведеними нижче.

Як вийти з облікового запису Ватсап: відв'язати обліковий запис, не видаляючи профіль на андроїд-телефонах, айфонах та веб версії на комп'ютері

Існує кілька способів виходу з облікового запису.

Способи виходу з «Ватсапу» без видалення облікового запису

Деактивую WhatsApp, лише якщо виявила авторизовані сеанси та пов'язані пристрої, які більше не використовую. Щоб випадково не видалити листування з усіх пристроїв, виконуйте налаштування по порядку.

На телефоні

Простий спосіб відключити “Ватсап” – заборонити його мимовільний запуск в операційній системі. На «андроїдах» необхідно зайти до списку завантажених програм.

Знайдіть WhatsApp, відкрийте блок з інформацією та топніть по опції «Зупинити». Не натискайте кнопки «Видалити» та «Очистити»: це призведе до видалення чатів та вкладених файлів. Почистити кеш та забуті файли, які завантажуються автоматично, можна за допомогою антивірусу або клінерів.

На “айфонах” програми “присипляють” за допомогою функції “Завантаження”. Користувальницькі чати, контакти та медіа зберігаються у хмарі. Месенджер видаляється, але користувачеві пропонується повторно встановити його за необхідності. Ярлик “завантаженого” месенджера позначається значком iCloud. Для відновлення доступу достатньо тапнути по неактивному значку WhatsApp і залити дані назад з хмари.

Для «приспання» «Ватсапа» відкрийте менеджер завантаження та зупиніть системні процеси, не видаляючи прошивку.

Другий спосіб передбачає маскування месенджера. Якщо WA встановлено на знімну картку пам'яті, її можна вилучити, залишивши на робочому столі неактивний ярлик. Системні медіа та дублікати листування зберігаються в кореневих папках, звідки їх легко відновити навіть після видалення піктограми з екрана.

Слід враховувати, що WA створює файловий архів під час кожного активного підключення. Якщо ви вимкнете диск SD, дані скопіюються в пам'ять ОС. Щоб залишити профіль без змін і не втратити чати, виключіть вилучення картки зі слота до моменту, коли екстрене скидання буде потрібно разом з видаленням листування зі смартфона. Якщо пристрій підтримує інсталяцію програм на SD-картки, де зберігає всі резервні копії та медіа, просто відкрийте слот і очистіть встановлений софт.

Щоб SD не забивалася кешем та СМС з медіа, роблю таке:

  1. Знімаю повідомлення та звуки в налаштуваннях месенджера. Вони активують WA, який «висить» у системному запуску.
  2. Приховую мережевий статус для всіх у розділі «Конфіденційність», щоб не показувати офлайн та дату останнього відвідування.
  3. Виходжу з авторизованих сесій у WhatsApp Web. Клікаю по «Зв'язаних пристроях» і деактивую доступні для підключення версії.
  4. Відкриваю месенджер на іншому пристрої з відкритими вікнами.

Якщо користуєтеся хмарними віртуальними АТС, акаунти з однаковим номером не відображатимуться в «прив'язках». Сесії паралельні, а чи не синхронізовані. Аналогічна ситуація з «Ватсап», відкритим на емуляторі з ПК. Вийдіть із WhatsApp до того, як він злетить з Windows.

Як вийти з облікового запису Ватсап: відв'язати обліковий запис, не видаляючи профіль на андроїд-телефонах, айфонах та веб версії на комп'ютері

Вихід із облікового запису з усіх пристроїв.

Зупинка завантаження WA у «Диспетчері завдань» на смартфоні необов'язкова, якщо періодично переглядаєте старі листування.

На комп'ютері

Якщо не пам'ятаєте, як авторизували та відключили сесію у десктопних клієнтах WhatsApp Web/Windows/Mac, відкрийте їх заново. Третій спосіб вимагає оновлення точки доступу до Інтернету. Перепідключіться до мережі на ПК. Якщо інтерфейс відображає QR-код для зчитування, просто видаліть програму. Дані залишаться у мобільному додатку.

Якщо ви забули зняти галочку при авторизації і натиснули по хрестику замість кнопки «Вийти», сеанс зберігається.

Порядок деактивації:

  1. Запустіть WA телефону.
  2. Відкрийте параметри “Чатів”.
  3. Проскануйте QR з екрана ПК у розділі WhatsApp Web.
  4. Видаліть непотрібні сесії. У підписах наведено типи пристроїв, дати підключення.
  5. Закрийте десктопний клієнт, натиснувши кнопку виходу меню (3 точки).

Для відв'язування облікового запису без видалення профілю та даних використовуйте наведені вказівки. На налаштування піде трохи більше 5 хвилин.

Огляд

nBook
Додати коментар