Як у Ватсапі приховати час відвідування: відключити видимість на айфоні або андроїді, прибрати останній візит до мережі

Месенджери відображають інформацію про останній візит, але якщо знати, як у «Ватсапі» приховати час відвідування, можна зробити так, щоб інші люди не змогли відстежувати активність абонента. Я склала докладні інструкції, що дозволяють швидко змінити параметри приватності. Доступні вони лише з мобільного пристрою, десктопної версії відключити видимість не вдасться.

Для чого в WhatsApp реалізована функція відображення часу

Дата та година останнього онлайн-видні у верхньому рядку чату, під ім'ям співрозмовника. Якщо абонент використовує програму, система демонструє напис «В мережі». При наборі послання або створенні голосового повідомлення вона змінюється на оповіщення “…друкує” або “…записує аудіо” відповідно.

Творці «Ватсапа» не пояснюють, для яких цілей було додано функцію відображення часу відвідувань та дій користувачів. Є припущення, що це зроблено для зручності спілкування: абонент бачить, що співрозмовник онлайн і може розраховувати на швидку відповідь.

Власникам облікових записів доступно керування настройками публічності. Зробити свою присутність у мережі невидимою можна в кілька кліків. Система дозволяє вибрати, кому буде демонструватися час входу.

Передбачено 3 варіанти:

  • «Все» – інформацію отримає будь-яка людина, яка відкрила діалог з абонентом;
  • «Мої контакти» – активність видно лише людям, доданим у записник;
  • Ніхто – відомості про останній візит недоступні нікому.

Задані параметри можна перевстановити будь-якої миті. У «Ватсапі» немає обмежень на частоту зміни настройок, навіть якщо абонент робить це кілька разів поспіль.

Інструкція, як приховати час відвідування

Інтерфейс програми для Android та iPhone трохи відрізняється, тому порядок дій при використанні мобільних гаджетів залежить від встановленої ОС.

Як у Ватсапі приховати час відвідування: відключити видимість на айфоні або андроїді, прибрати останній візит до мережі

Алгоритм дій приховування часу відвідування.

На «андроїді»

Посібник, як виставити параметри конфіденційності, щоб не було видно час останнього входу:

  1. Запустити програму та натиснути на 3 точки над чатами.
  2. У міні-вікні, що відобразиться, вибрати посилання на налаштування.
  3. Після завантаження розділу зайти в підпункт Акаунт.
  4. Знайти рядок «Був(а)» та тапнути по ньому.
  5. Вибрати потрібний варіант, позначивши його крапкою.
  6. Повернутись до меню.

Програма дозволить прибрати відомості лише про те, коли абонент був у мережі.

Статуси «Онлайн», «…друкує» та «…записує аудіо» заморозити не вдасться. Інші люди, відкривши діалог із власником облікового запису, побачать, що він використовує ресурс.

На «айфоні»

Покрокове керівництво, як у «Ватсапі» приховати час відвідування з iOS:

  1. Увійти до месенджера та завантажити «Налаштування» через меню в розділі діалогів.
  2. Знайти підпункт облікового запису та натиснути на нього.
  3. Переміститися в підрозділ Конфіденційність.
  4. Тапнути по рядку «Час відвідувань».
  5. Позначити кращий варіант.
  6. Повернутися на головну сторінку.

Функція, що дозволяє приховати активність мережі, має двосторонній ефект. Після встановлення параметра «Ніхто» власник облікового запису також не знатиме, коли його співрозмовники були в мережі.

Блокування контакту як спосіб приховати час візитів

Бувають ситуації, коли приховати відомості про відвідування «Ватсапу» потрібно лише від одного чи кількох людей. Але в месенджері, на відміну більшості соцмереж, неможливо призначити користувачів, яким буде обмежений перегляд. У такому разі вихід один – блокувати контакт. Після цього людина втратить можливість не тільки відслідковувати час відвідувань, але й переглядати статус та аватар власника акаунта, а також дзвонити йому та надсилати текстові та голосові повідомлення.

Як у Ватсапі приховати час відвідування: відключити видимість на айфоні або андроїді, прибрати останній візит до мережі

Блокування контакту у месенджері.

Якщо настройки конфіденційності доступні лише з телефону, можна поповнювати ігнор-лист з ПК. Я навела окремі інструкції кожного типу пристроїв.

Алгоритм, як додати контакт до НС з комп'ютера:

  1. Запустити месенджер та авторизуватися у профілі.
  2. Натиснути на 3 горизонтальні точки над діалогами.
  3. Вибрати вкладку настройок зі списку.
  4. Перейти до підрозділу «Заблоковані».
  5. Над переліком контактів, надісланих у бан власником облікового запису раніше, знайти команду «Додати…» та натиснути на неї.
  6. У списку, що відкрився, відшукати людину, яку потрібно внести в ігнор-лист, і клацнути по його аватару.

Інструкція, як встановити блокування з телефону:

  1. Запустити месенджер, тапнути по 3 точках над діалогами.
  2. Перейти до розділу налаштувань через меню.
  3. Натиснути на рядок «Акаунт».
  4. Перейти до вкладки конфіденційності.
  5. Переміститися до підпункту «Заблоковані», розташованому в нижній частині списку.
  6. Після завантаження НС тапнути по іконці зі знаком «+».
  7. Вибрати з переліку абонентів людину, яку потрібно внести в бан, і натиснути на її аватара.

Є можливість заблокувати користувача через діалог. Це актуально у випадках, коли власнику облікового запису докучають з незнайомого номера, не внесеного до телефонної книги.

Посібник, як забанити незбережений контакт у мобільній версії:

  1. Відкрити «Ватсап» та увійти в бесіду з потрібною людиною.
  2. Тапнути по 3 точках праворуч вгорі.
  3. Вибрати рядок «Ще…» у списку.
  4. У новому меню натисніть по команді блокування.

Порядок кроків для ПК майже такий самий, тільки після клацання мишкою по 3 точках треба вибрати вкладку «Дані контакту». У нижній області нового вікна буде розміщено функцію «Заблокувати». Після натискання на неї абонент потрапить у ігнор-аркуш.

Як і у випадку із прихованням активності, команда працює дзеркально. Власник облікового запису теж не зможе переглядати дані про останній вхід, надсилати повідомлення та дзвонити тому, кого він відправив до НС. Для цього потрібно скасувати бан. Послідовність кроків буде такою ж, як і в наведених інструкціях, тільки команда буде іншою: для повернення людини з ігнор-листа потрібно натиснути кнопку «Розблокувати».

Огляд

nBook
Додати коментар