Скільки зберігається листування у Ватсапі

Кожному користувачеві варто дізнатися про всі можливості сервісу, у т.ч. де і скільки зберігається листування у «Ватсапі». Наприклад, ви бажаєте запобігти втраті важливої інформації під час інсталяції програми. У статті я докладно розповім, як створити резервну копію на різних пристроях.

Де зберігаються листування WhatsApp

Якщо раптом стерли свої повідомлення, то відновити їх буде звідки, т.к. ні в кого, крім вас, немає доступу до вашого листування. На таку нагоду слід використовувати резервне сховище.

Копії баз даних зберігаються на пристрої або картці пам’яті автоматично. На телефоні скопійовані файли можна знайти на адресу /sdcard/WhatsApp/Databases.

Розробники «Ватсапа» для більшої безпеки пропонують використовувати хмарні сервери:

  • iCloud – “айфон”;
  • “Google Диск” – “андроїд”.

За замовчуванням процес копіювання всіх баз даних відбувається щодня о 2 годині ночі, але ви можете встановити параметри резервування і самостійно.

Скільки зберігається листування у Ватсапі: де зберігаються дані чатів та скопійовані повідомлення на телефонах андроїд та айфон та на комп'ютері

Зберігання файлів.

На телефоні

Для ручного архівування на «андроїді» вам знадобиться:

  1. Завантажити програму.
  2. Натисніть на 3 вертикальні точки, розташовані у верхньому правому куті дисплея.
  3. Перейти до розділу «Чати».
  4. Вибрати “Резервну копію”.

Скільки зберігається листування у Ватсапі: де зберігаються дані чатів та скопійовані повідомлення на телефонах андроїд та айфон та на комп'ютері

Покрокове архівування на телефоні.

Нижче в розділі «Копіювання» ви можете налаштувати:

  • обліковий запис, де зберігатимуться ваші листування на Google Диску;
  • періодичність, з якою здійснюватиметься резервування;
  • спосіб завантаження – через мобільну мережу або Wi-Fi (резервні копії часто мають великий обсяг, що потребує додаткових витрат, тому краще використовувати Wi-Fi з’єднання);
  • збереження відео – за замовчуванням функція не налаштована, щоб не навантажувати пам’ять.

Всі ваші діалоги почнуть зберігатися автоматично, процес може тривати трохи часу. При кожному новому копіюванні на той же обліковий запис попереднє збереження буде замінено новим. Відновити старий запис за таких умов неможливо.

На «айфоні» програма працює аналогічно:

  1. Відкрийте месенджер.
  2. Зайдіть в налаштування – натисніть кнопку внизу екрана праворуч.
  3. Виберіть “Чати”.
  4. Перейдіть до розділу “Резервна копія”.

Якщо у вас закритий доступ до функції, зайдіть в установки телефону і дозвольте iCloud створювати сховище для WhatsApp. Зверніть увагу на вимогу до системи: у вас має бути iOS 7 або нова.

Щоб увімкнути хмарний диск, виконайте вказівки:

  1. Зайдіть в налаштування iPhone.
  2. Натисніть ім’я.
  3. Клацніть по iCloud Drive.
  4. Увімкніть доступ до WhatsApp.

Скільки зберігається листування у Ватсапі: де зберігаються дані чатів та скопійовані повідомлення на телефонах андроїд та айфон та на комп'ютері

Підключаємо хмарний диск.

Історію чатів можна також надіслати електронною поштою на свою адресу або іншій людині:

  1. Увійдіть у листування, яке хочете зберегти.
  2. Перейдіть до налаштувань, натиснувши на 3 вертикальні точки вгорі екрана.
  3. Виберіть у меню розділ «Експорт чату».
  4. Введіть номер пошти. Для додаткових опцій натисніть кнопку “Ще”.

На комп’ютері

Комп’ютерна версія месенджера не є самостійною програмою, а лише дзеркальним відображенням мобільного додатка. Тому резервне зберігання інформації відбувається лише на смартфоні за вищеописаними алгоритмами.

Скільки можуть зберігатися дані чатів

WhatsApp – надійний майданчик, який вибирають багато користувачів.

Згідно з умовами його роботи, всі листування, що проходять через сервери, миттєво видаляються, щойно досягнуть адресата.

Це робиться з метою безпеки клієнтів, щоб захистити їхні персональні дані від атак хакерів і випадкового витоку. Знаючи, скільки зберігається листування у «Ватсапі», можна не переживати, що його хтось прочитає.

Але якщо ви надіслали листа, а абонент з якоїсь причини недоступний, повідомлення буде на сервері протягом 30 днів. Після закінчення терміну меседж автоматично вийде, якщо до цього часу ваш співрозмовник так і не з’явився в мережі.

Огляд

nBook
Додати коментар