Одна галочка в Whatsapp: значення значків та галок на повідомленні

У додатку для обміну повідомленнями «Ватсап» статус повідомлення можна визначити за символами: якщо ви бачите, що поруч із повідомленням відображається одна галочка в WhatsApp, то ваш співрозмовник його не отримав. Подвоєний знак також не гарантує прочитання, потрібно дивитися на колір позначки.

Значення галочок у «Ватсапі»

«Ватсап» активно увійшов у життя людей, за його допомогою можна надсилати текстові повідомлення, зображення, звукові файли, здійснювати дзвінки. Щоб відстежити статус повідомлення, потрібно подивитися на знаки, які відображаються поряд із надісланим матеріалом.

Галочка – позначка, яка з’являється поряд із повідомленням одразу після його відправлення адресату. Цей символ має значення для розуміння статусу повідомлення.

Зверніть увагу на колір та кількість галочок, тоді ви зрозумієте, чи прочитаний відправлений текст, було переглянуто зображення, прослухано звуковий файл чи ні.

Основні варіанти символів:

  • 1 сірий знак – початковий статус, означає, що повідомлення пішло, але не доставлено адресату;
  • 2 галки сірого кольору – свідчення того, що надісланий вами текст, зображення або звуковий файл дійшов до одержувача;
  • 2 сині знаки – такий символ відображається, якщо повідомлення було відкрито, переглянуто, прочитано.

Одна галочка в Whatsapp: значення значків та галок на повідомленні, відображення непрочитаних

Значення позначок у вигляді галочок у Ватсапі.

Одна сіра галочка

Відразу при надсиланні текстового, аудіо-, відеоповідомлення в чаті ви побачите поруч із ним символ блідо-сірого кольору. Одна галочка у WhatsApp показує, що ви знаходитесь в інтернет-мережі, повідомлення пішло від вас до адресата. На цьому етапі можна внести зміни у процес надсилання.

Наприклад, якщо ви передумали, повідомлення можна повернути, обравши функцію «Видалити повідомлення», тоді одержувач не побачить, що воно було надіслане раніше.

Дві сірі галочки

Позначення із двох сірих символів буде видно при доставці тексту, зображення, голосового файлу адресату. Однак такий знак каже, що людина, якій ви надіслали повідомлення, його не відкрила.

Можливо, що повідомлення було все ж таки прочитане адресатом (повністю або лише його частина).

Така ситуація може виникнути, якщо людина отримала повідомлення про повідомлення, що надійшло, текст став відображатися в розділі смартфона «Бесіди», але саме повідомлення в додатку відкрито не було.

Часто одержувачі використовують такий спосіб прочитання повідомлення, щоб відправник думав, що його повідомлення не відкривали, хоч адресат прочитав написане.

Одна галочка в Whatsapp: значення значків та галок на повідомленні, відображення непрочитаних

Повідомлення доставлено.

Дві сині галочки

Дві сині галочки поруч із повідомленням сигналізують про те, що текст прочитаний одержувачем, зображення переглянуто, звуковий файл прослухано. При такому статусі ви не зможете видалити своє повідомлення з чату WhatsApp. Єдине, що можна зробити – стерти повідомлення у себе, але в одержувача воно все одно залишиться.

Значок годинника в WhatsApp

Піктограма годинника поруч із повідомленням говорить про те, що у вас виникли проблеми з надсиланням повідомлення, пов’язані з підключенням до інтернет-мережі. Така ситуація може бути короткочасною через разові збої (наприклад, якщо ви їдете в метро або потрапили в зону з нестабільним інтернетом) або тривалий час, якщо ви втратили доступ до з’єднання з провайдером зв’язку.

Якщо повідомлення не надсилається, насамперед перевірте підключення до Інтернету. Якщо все гаразд, спробуйте перезавантажити смартфон або комп’ютер і спробуйте ще раз.

Одна галочка в Whatsapp: значення значків та галок на повідомленні, відображення непрочитаних

Сірий годинник значок.

Як вимкнути повідомлення про прочитання

Якщо ви не хочете, щоб відправники знали, отримали та відкрили ви повідомлення чи ні, то можете відключити повідомлення про прочитання. У цьому випадку жоден із ваших співрозмовників не матиме доступу до цієї інформації. Вибірково (для деяких людей) таку функцію не можна встановити.

Увійдіть у «Ватсап», виберіть розділ «Налаштування», потім «Конфіденційність», знайдіть рядок «Звіти про прочитання», перемістіть повзунок у стан «Вимкнено».

Огляд

nBook - найцікавіше зі світу IT, Hi-Tech
Додати коментар