Конфіденційність у Ватсапі: відомості про політику месенджера, налаштування приватності

Розробники месенджерів піклуються про захист інформації, що передається у вигляді повідомлень, однак є й налаштування конфіденційності у «Ватсапі», що допомагають приховати основні дані акаунта. Задавати значення можна самостійно. Користувач визначатиме, про які його дії друзі повинні знати.

Конфіденційність у Ватсапі: відомості про політику месенджера, налаштування приватності та як включити на айфон та андроїд

У «Ватсапі» є спеціальні налаштування конфіденційності.

Коротко про політику конфіденційності у «Ватсапі»

Приватність у месенджерах може стосуватися не лише особистих повідомлень. Політика конфіденційності уможливлює приховування аватара, часу відвідування профілю, відомостей про місцезнаходження.

Під час встановлення тих чи інших обмежень друзі не дізнаватимуться про зміну даних. Інтерфейс розділу простий, з ним може працювати навіть новачок.

Параметри конфіденційності

Спосіб вибору значень у меню WhatsApp залежить від того, на базі якої операційної системи працює смартфон. Алгоритми дій практично не відрізняються, проте назви пунктів меню можуть бути різними.

На Андроїді

Щоб знайти налаштування приватності на такому гаджеті, виконують такі дії:

  1. Запускають месенджер. На домашній сторінці знаходять іконку у вигляді 3 пікселів, розташовану вгорі екрана.
  2. Відкривають розділ “Параметри”. Натискають на перший пункт меню, що відкривається у новому вікні.
  3. Активують функцію «Приватність», входять до відповідного розділу.

Конфіденційність у Ватсапі: відомості про політику месенджера, налаштування приватності та як включити на айфон та андроїд

Для зміни конфіденційності наведено розділ «Приватність».

На айфоні

Параметри конфіденційності у «Ватсапі» у цьому випадку знаходять так:

  1. Запускають програму на iPhone. Натискають на значок настройок. На цьому смартфоні вона знаходиться в нижній частині сторінки.
  2. Відкривають вкладку “Обліковий запис”. Шукають розділ «Конфіденційність», переходять до нього.

Після виконання цих дій переглядають список параметрів, які потрібно буде налаштувати.

Ці значення допомагають підвищити приватність даних.

Налаштування параметрів «Ватсапа»

Користувач може змінювати значення для таких параметрів:

  1. Статус. За допомогою цього пункту вибирають коло людей, які бачитимуть тексти, фото, відео, що зникають. Статус можуть бачити всі учасники чатів, вибрані контакти, усі. Після зміни параметра попередні матеріали залишаться у вільному доступі.
  2. Чорний список. До переліку входять заблоковані співрозмовники. Для поповнення списку натискають клавішу “Додати”, вибирають номер зі списку контактів. Додавати співрозмовника до НС можна і через чат. Для цього потрібно викликати меню, натиснувши піктограму 3 пікселів, вибрати пункт «Заблокувати».
  3. Звітів про прочитання. У розділі є повзунок, який можна увімкнути або деактивувати. У першому випадку співрозмовники не знатимуть, чи прочитав користувач їхнє повідомлення. Звіти про прочитання стають недоступними для самого власника профілю.

Конфіденційність у Ватсапі: відомості про політику месенджера, налаштування приватності та як включити на айфон та андроїд

У налаштуваннях можна змінювати статус та звіти прочитання.

Час відвідування

Така інформація показана під фотографією облікового запису сірим кольором. Можна вибрати, кому будуть доступні такі дані:

  • нікому;
  • усім;
  • лише друзям.

Коли користувач приховує дату входу в обліковий запис, він не може бачити відповідне повідомлення у співрозмовників.

Фото профілю

Деякі користувачі встановлюють аватарку, яка за умовчанням помітна всім. Через розділ «Фото» можна вибрати одне з наявних у списку значень:

  • відображати у всіх;
  • демонструвати лише друзям;
  • приховувати від усіх.

Конфіденційність у Ватсапі: відомості про політику месенджера, налаштування приватності та як включити на айфон та андроїд

Фото стандартного профілю видно всім користувачам.

Після вибору другого або третього варіанта небажані співрозмовники не дізнаватимуться про зміну фотографії.

Відомості

Так називають текстовий блок, розташований під ніком. Можна набрати свій статус або використати готовий варіант. Через меню вибирають коло користувачів, які зможуть читати інформацію:

  • ніхто;
  • Усе;
  • тільки друзі.

Геодані

У блоці знаходиться список розмов, у яких власник облікового запису повідомляє про місцезнаходження. Перелік діалогів можна розширювати чи звужувати.

Огляд

nBook
Додати коментар