Куплений телефон iPhone з операційною системою iOS не має користувача. Щоб надати його у володіння будь-якій людині, потрібно завести обліковий запис. Його можна оформити як на офіційному сайті, так і при підключенні телефону. У деяких випадках користувачі купують айфони, які раніше належали іншим людям. Тоді потрібно завести свій профіль, дізнавшись, як видалити обліковий запис на Айфоні.
Що таке обліковий запис на Айфоні
Apple ID або обліковий запис — це один із сервісів фірми Apple, який надає користувачеві право створити свій профіль, через який здійснюватиметься управління одним із продуктів. Наприклад, iPhone чи Mac.
Завдяки створеному профілю власник отримує доступ до таких функцій:
- хмарне сховище iCloud, де можна зберігати особисті дані без використання пам’яті телефону;
- магазин для завантаження або купівлі програм App Store;
- різноманітні месенджери — WhatsApp або Viber;
- можливість телефонувати з іншими користувачами, що володіють телефонами iPhone, через FaceTime;
- доступ до платіжних систем;
- параметри безпеки.
Завжди під час використання смартфона для різноманітних налаштувань, застосування сервісів, здійснення покупок використовується Apple ID.
Саме на нього надходить запит. Як тільки користувачі здійснюють вхід до системи, вони можуть отримати персональну інформацію про обліковий запис та виконати всі необхідні дії щодо використання гаджета.
Особистий профіль надає власнику персоналізацію. Створюється його контент, яким керує лише він.
Але якщо створений обліковий запис більше не потрібний, його можна стерти, щоб новий власник встановив свої дані. Тоді інформація про попереднього користувача не буде доступна людині, яка придбала пристрій. Після скидання можна встановити власні дані.
Як видалити обліковий запис на iPhone
Існує багато різних способів, щоб видалити всі особисті відомості за один раз. Важливо заздалегідь дізнатися, як скинути обліковий запис на Айфоні, щоб не пошкодити саму систему, але повністю очистити вміст.
Якщо власник не є досвідченим, можна використовувати налаштування. Для більш просунутого користувача додатково використовують контент, програму iTunes. Тоді смартфон зможе забути старі дані, щоб записувати нові відомості.
Через налаштування гаджета
Найпростіший і найоптимальніший варіант — це вибір програми «Налаштування». Його зможе виконати навіть недосвідчена людина. За допомогою цього методу можна прибрати старі дані, чи то iPhone 10, 11, 8 Plus або 13 Pro Max. Для видалення використовують такі дії:
- Заходять у програму «Параметри», яка знаходиться на головному або додатковому екрані.
- Шукають вручну або знаходять через пошук запит «iTunes, App Store».
- Знаходять свій ідентифікатор, клацають ним пальцем один раз.
- З’явиться новий список, де переглядають вміст, відкриваючи «Подивитися Apple ID».
- Знаходять додатковий розділ iTunes в Хмарі, натискають на нього, щоб зайти всередину.
- Клікають на рядок «видалити з облікового запису», відповідаючи на запит.
Всі дії виконують у пару кліків, для цього достатньо кількох хвилин, щоб повністю обнулити дані.
Але це не означає, що відомості будуть знищені. Вони також зберігатимуться в обліковому записі, його можна буде створити на іншому пристрої для повторного використання.
Через скидання налаштувань та контенту
Складніший шлях можна пройти, якщо використовувати налаштування та контент. Попередньо потрібно переконатися, що користувач знає, як скинути обліковий запис на iPhone. Далі використовують послідовний шлях, щоб повністю відключити дані.
- При оновленій операційній системі до 10.3 заходять у програму «Параметри». Опускаються в кінець розділу, вибираючи «Вийти». Система запросить пароль, потрібно ввести його, а потім натиснути на кнопку «Вимкнути».
- За наявності неоновленої операційної системи 10.2 також попередньо заходять до «Налаштувань», де також вибирають пункт «Вийти». У новому вікні повторно натискають на таку ж кнопку, а потім переходять до «Видалити з», вводячи пароль при запиті. Після цього в налаштуваннях натискають на рядок iTunes Store і App Store, послідовно натискаючи на кнопку «Вийти».
- Якщо користувач надалі не планує використовувати смартфони фірми Apple, можна повністю скасувати свою реєстрацію. Для цього заходять у «Налаштування», де вибирають пункт «Основні». Далі послідовно натискають на «Перенесення або скидання», «Стерти контент та налаштування».
- За наявності функції «Знайти iPhone» система додатково запросить Apple ID та пароль. Потрібно ввести ці дані.
- Користувач застосовує пристрій із eSIM. У цьому випадку потрібно видалити свої дані з цього профілю. Достатньо ствердно відповісти при появі запиту.
- Може з’явитися запит на пароль для введення обмежень. Потрібно ввести ці дані, а потім натиснути на «Стерти».
Надалі може знадобитися зателефонувати оператору стільникового зв’язку. Так старий користувач може передати право користування всіма послугами новому власнику. Він надасть додаткові консультації, якщо виникнуть інші питання.
Через програму iTunes
Якщо потрібно повністю видалити попереднього власника для передачі пристрою новому користувачу, можна використовувати налаштування, відтворені через iTunes. Але це займе багато часу, оскільки кожні дані доведеться видаляти вручну.
Для виконання всіх дій попередньо відкривають програму iTunes, потім слід зробити послідовні етапи:
- відкривають головне меню, де натискають кнопку «Обліковий запис»;
- натискають на клавішу «Подивитися», тут шукають розділ «Айтюнс у хмарі»;
- у меню знаходять кнопку «Управління пристроями», одноразово клацають по ній;
- відкриється список облікових записів, навпроти яких міститься клавіша «Видалити», натискають на неї для усунення даних;
- клавіша залишиться сірою, потім дезактивується.
Для переходу до iTunes неможливо використовувати посилання через браузер. Його заздалегідь завантажують на ПК.
Наслідки видалення облікового запису
Якщо користувач все ж таки вирішив видалити свій обліковий запис, це може означати появу наступних проблем, які усунути буде неможливо:
- втрата всіх покупок у магазині App Store, iBox, iTunes без можливості відновлення (повернути їх можна лише після повторної покупки);
- відсутність даних, які раніше були збережені в iCloud, наприклад, фотографії, відео, контакти;
- можливість контактування з іншими користувачами компанії Apple через iMessage, FaceTime;
- видалення всіх даних, прив’язаних саме до фірми Apple.
Щоб не втратити всі дані, рекомендується зробити резервну копію.
Усі збережені дані записують на картку пам’яті, флешку, пам’ять персонального комп’ютера. Їх можна перемістити на новий смартфон лише після цього видаляти з попереднього пристрою. Так користувач збереже будь-які відомості, які вважає потрібними.
Можливі проблеми
Незважаючи на те, що користувач міг скинути інформацію на новий пристрій, а потім видалити обліковий запис, можуть залишитися такі проблеми:
- залишок відомостей, записаних у календарі, кожен із них може знадобитися стирати вручну;
- залишок особистих повідомлень, контактів, їх видалення теж потрібно здійснювати вручну, інакше залишається частина їх або повністю весь список;
- збереження колишнього пароля, щоб змінити його, знадобиться знати старий код, який завжди знає новий користувач.
Щоб не було подібних проблем, рекомендується ознайомитися з усім комплексом інформації щодо зміни особистих даних. Це запобігає видаленню відомостей, які можуть знадобитися надалі.
При використанні гаджетів від Apple дуже зручно використовувати облікові записи. Але якщо людина змінює пристрій, продаючи або віддаючи старий смартфон, важливо заздалегідь видалити всі відомості, щоб вони не потрапили до іншої людини. Тому рекомендується ознайомитися з усіма шляхами, як відв’язати старий iPhone від нового після передачі даних. Якщо всі етапи виконати правильно, то проблем не виникне.













Недавно тоже пытался отвязать свой старый iPhone после переноса данных на новый. Честно, это занятие не из приятных. Зашел в настройки, нашел нужный пункт, и бах – все. Но, в принципе, все прошло нормально! Главное, не паниковать.